Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås
Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 kycklingbröst
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk fisksås
½ spetskål
2-3 smågurkor
1 mango
4 salladslökar
½ kruka koriander
½ dl salta jordnötter
1 msk socker
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk fisksås
½ spetskål
2-3 smågurkor
1 mango
4 salladslökar
½ kruka koriander
½ dl salta jordnötter
1 msk socker
Ingredienser för 4 personer
2 kycklingbröst
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk fisksås
½ spetskål
2-3 smågurkor
1 mango
4 salladslökar
½ kruka koriander
½ dl salta jordnötter
1 msk socker
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk fisksås
½ spetskål
2-3 smågurkor
1 mango
4 salladslökar
½ kruka koriander
½ dl salta jordnötter
1 msk socker
- Steg 1Koka kycklingbrösten i vatten i ca 10-15 minuter och ta isär köttet i strimlor.
- Steg 2Finhacka chili och vitlök. Blanda med fisksås och socker.
- Steg 3Strimla kålen grovt, halvera gurkan på längden, skala och skär mangon i grova bitar.
- Steg 4Grovhacka koriandern och skär vårlöken fint. Blanda med kyckling, majs, kål, mango och gurka.
- Steg 5Servera salladen i en skål med dressing, koriander och jordnötter.
Tips:
I stället för majs och kyckling kan du använda bönor och tigerräkor. Rödkål fungerar lika bra som spetskål.
Se även: