\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
skriv ut recept
Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 purjolökar
2 burkar
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
Persilja
200 g risottoris
5-6 dl grönsaksbuljong
100 g smör
Parmesanost
Olivolja
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
2 purjolökar
2 burkar
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
1 burk krossade tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
¼ knippe timjan
Persilja
200 g risottoris
5-6 dl grönsaksbuljong
100 g smör
Parmesanost
Olivolja
Salt och peppar
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
se produkt
Steg 1
Rengör och hacka grönsakerna fint och fräs lätt med hackad timjan och olivolja i en gryta.
Steg 2
Tillsätt riset, blanda väl och häll sedan i hackade tomater och majs.
Steg 3
Tillsätt lite buljong i taget och rör ofta tills riset är mjukt och sprött (ca. 20-25 min).
Steg 4
Tillsätt smörtärningar och lite riven parmesan risotton och krydda med salt och peppar.
Steg 5
Servera sommarrisotton med grovhackad persilja och riven parmesan.
Tips:
Istället för majs kan du använda olika bönor.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Banan-och majs muffins med kokos, bär oc...
Se receptet
Majsfrittata med tomatsallad
Se receptet
Thaikycklingsallad med majs, kål och röd...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g