Skala och tärna potatisen. Sätt ugnen på 180 grader och smörj en liten fyrkantig ugnssäker form med olivolja.
Steg 2
Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en panna med olivolja i 5 minuter. Tillsätt cayennepeppar, potatis och majs och blanda väl. Lägg grönsakerna i formen.
Steg 3
Vispa samman crème fraîche, parmesan, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna och vänd lite i formen. Tillaga i ca 35 minuter och ta ut frittatan ur ugnen. Låt frittatan svalna och skär den i portionsrutor.
Steg 4
Skär tomaterna i klyftor, och hacka rödlök och chili fint. Blanda med dill, olivolja, balsamvinäger, lite salt och socker. Lägg tomatsalladen i en bunke med tättslutande lock.
Steg 5
Lägg frittatan i en matlåda och ta med den ut i världen. Ät med tomatsallad.
Tips:
Frittatan kan ätas både varm och kall och passar även som lunchrätt hemma.