Banan-och majs muffins med kokos, bär och skyr
Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
10-12 st.
3 ägg
170 g farinsocker
125 g mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kokosflingor
3 mogna bananer
80 g mörk choklad
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
2 dl skyr
100 g hallon
100 g blåbär
4 kvistar mynta
3 ägg
170 g farinsocker
125 g mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kokosflingor
3 mogna bananer
80 g mörk choklad
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
2 dl skyr
100 g hallon
100 g blåbär
4 kvistar mynta
Ingredienser för 4 personer
10-12 st.
3 ägg
170 g farinsocker
125 g mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kokosflingor
3 mogna bananer
80 g mörk choklad
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
2 dl skyr
100 g hallon
100 g blåbär
4 kvistar mynta
3 ägg
170 g farinsocker
125 g mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kokosflingor
3 mogna bananer
80 g mörk choklad
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
2 dl skyr
100 g hallon
100 g blåbär
4 kvistar mynta
- Steg 1Vispa ägg och socker poröst.
- Steg 2Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kokosflingor och blanda väl med äggsmeten.
- Steg 3Skär bananer och choklad grovt och vänd ner i smeten tillsammans med majs.
- Steg 4Smörj muffinsformar med lite smör och strö dem med lite socker.
- Steg 5Fördela smeten i muffinsformarna och lägg lite extra majs och kokosflingor ovanpå.
- Steg 6Baka dem i förvärmd ugn på 185 grader i 25-30 minuter.
- Steg 7Låt muffins svalna på galler och ta ut dem ur formen.
- Steg 8Servera muffins med skyr, bär och mynta.
Se även: