Burger med grillad kyckling och cornslaw

Lätt
1 person
30 min.
Ingredienser:
för 1 person
1 msk majonnäs

1 msk yoghurt naturell

0,5 msk limesaft

Lite chipotle-chilipulver

Salt och peppar

1 msk hackad koriander

1/8 spetskålhuvud

1 burk Bonduelle Majs (totalt 130 g avrunnen vikt)

1 liten näve sköljd babyspenat

1 kycklingbröst

Olivolja

1 salladslök

0,5 avokado

1 brioche-hamburgerbröd

Ketchup
Ingredienser för 1 person
1 msk majonnäs

1 msk yoghurt naturell

0,5 msk limesaft

Lite chipotle-chilipulver

Salt och peppar

1 msk hackad koriander

1/8 spetskålhuvud

1 burk Bonduelle Majs (totalt 130 g avrunnen vikt)

1 liten näve sköljd babyspenat

1 kycklingbröst

Olivolja

1 salladslök

0,5 avokado

1 brioche-hamburgerbröd

Ketchup

Tillaga detta recept med:

Majs - 3 x 150 g
  1. Steg 1
    Rör ihop en dressing av majonnäs, yoghurt och limejuice och smaka av med chipotle, salt och hackad koriander.
  2. Steg 2
    Hacka spetskålen fint och lägg i en skål. Låt majsen rinna av i en sil och lägg i samma skål.
  3. Steg 3
    Tillsätt spenat och dressing och blanda allt. Låt cornslawen dra medan du gör resten.
  4. Steg 4
    Värm ugnen till 200 grader.
  5. Steg 5
    Banka kycklingbröstet lätt mellan två bitar bakplåtspapper. Hetta upp en panna eller grillpanna på ganska hög värme och stek kycklingbröstet i olja i ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Finhacka salladslöken och skär avokadon i tunna skivor.
  7. Steg 7
    Värm hamburgerbrödet i mitten av ugnen i 3–4 minuter. Halvera det och bygg nu din burgare. Börja med ketchup på botten, sedan kyckling och ovanpå det rikligt med cornslaw. Toppa med avokado och salladslök. Avsluta med överdelen.
  8. Steg 8
    Ät direkt – gärna med resten av cornslawen bredvid.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +