Tonfisksallad med gurka, röda kidneybönor, senap och knäckebröd
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
1/2 gurka
1 grönt äpple
2 msk grov senap
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd
Dill
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
1/2 gurka
1 grönt äpple
2 msk grov senap
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd
Dill
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
1/2 gurka
1 grönt äpple
2 msk grov senap
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd
Dill
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
1/2 gurka
1 grönt äpple
2 msk grov senap
1 obesprutad citron
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4-8 st tunna avlånga knäckebröd eller grillat bröd
Dill
- Steg 1Skala gurkan, skär den på längden, skrapa ur fröna och skär i skivor.
- Steg 2Skär äpplet i tunna klyftor.
- Steg 3Riv skalet av en citron på den fina sidan av rivjärnet och pressa ut saften.
- Steg 4Blanda senap med citronsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.
- Steg 5Blanda allt försiktigt till en sallad, krydda med salt och peppar.
- Steg 6Servera salladen på knäckebröd och strö över persilja.
Tips:
Kan gärna serveras med rökt makrill eller annan fisk.
Se även: