Vegetarisk gryta med kidneybönor och majspuré
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle röda kidneybönor (500 g avrunnen vikt)
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle röda kidneybönor (500 g avrunnen vikt)
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
4 mellanstora sötpotatisar (ca. 600 g)
2 rödlökar
½ blomkål
Olivolja
Ca. 3 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1-2 msk tamari eller soja
1 lime
Majspuré:
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)
4-5 msk vispgrädde
Salta mandlar
Thaibasilika
- Steg 1Skölj bönorna i en sil och låt rinna av.
- Steg 2Skala sötpotatis och lök och skär i tunna skivor, dela blomkålen i buketter.
- Steg 3Stek i olja i en kastrull.
- Steg 4Tillsätt vatten och buljongtärning och låt sjuda i 10 minuter.
- Steg 5Häll bönorna i grytan och låt dem bli varma. Krydda med tamari och limejuice.
- Steg 6Blanda majs och grädde och servera som en toppning på grytan tillsammans med lite mandel och örter. Smaklig måltid!
Se även: