1. >Recept
  2. >Stuvad majs och höstsvamp på toast

Stuvad majs och höstsvamp på toast

Lätt
1 person
20 min.
Ingredienser:
för 1 person
2 skivor surdegsbröd

200 g svamp (champinjon, ostronmussling eller kantarell)

1 liten lök

1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)

20 g smör

1,5 dl vispgrädde

Salt och peppar

Lite citronsaft

2 msk nyhackad bredbladig persilja

Lite finrivet citronskal

30 g hasselnötter
Ingredienser för 1 person
2 skivor surdegsbröd

200 g svamp (champinjon, ostronmussling eller kantarell)

1 liten lök

1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)

20 g smör

1,5 dl vispgrädde

Salt och peppar

Lite citronsaft

2 msk nyhackad bredbladig persilja

Lite finrivet citronskal

30 g hasselnötter
  1. Steg 1
    Rensa svampen och skär i skivor. Hacka löken fint. Häll av majsen.
  2. Steg 2
    Hetta upp en panna, lägg i smör och stek svampen på hög värme tills den är gyllene. Tillsätt lök och fräs med svampen i ca 1 minut. Häll majs och grädde i pannan, och låt stuvningen koka in lite och bli krämig. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  3. Steg 3
    Rosta bröden i brödrosten medan stuvningen sjuder. Hacka persilja och hasselnötter grovt. Lägg varm svamp- och majsstuvning på det rostade brödet. Strö över hackad persilja, hackade nötter och lite finrivet citronskal.
Tips:
Det är också jättegott att rosta hasselnötterna i en torr panna innan du hackar dem.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt