Steg 1
Häll av vattnet från tonfisken och lägg den i en skål.
Steg 2
Tillsätt majs. Hacka salladslök, kapris och dill och rör ner det i tonfisksalladen tillsammans med citronsaft, yoghurt, majonnäs, ketchup och cayennepeppar. Smaka av med salt.
Steg 3
Skär gurkorna i tunna skivor och fördela ovanpå.
Steg 4
Strö lite riven cheddar på två av brödskivorna. Lägg ruccola ovanpå och fördela sedan tonfisksalladen på de två skivorna. Toppa med gurka och lite mer riven cheddar, och lägg en brödskiva som lock.
Steg 5
Pressa ihop lite, och grilla smörgåsarna tills osten smält i ett smörgåsjärn eller på en grillpanna smord med lite olja. Vira in de varma smörgåsarna i en bit smörgåspapper så de inte blir mjuka av ångan och ta direkt med dig dem ut på en picknick.
Steg 6
Du kan också låta dem svalna innan du slår in dem i smörgåspapper – och ta med dem i en matlåda.
Tips:
Använd gärna också tonfisksalladen med majs som pålägg på grovt bröd.