1. >Recept
  2. >Stekt gnocchi med grönkål, majs och oliver

Stekt gnocchi med grönkål, majs och oliver

Lätt
2 personer
20 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 vitlöksklyfta

150 g grönkål (vikt utan stjälk)

2 msk olivolja

1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)

50 g goda svarta oliver (utan kärnor)

50 g smör

350 g gnocchi

Rivet skal av 1/2 citron

1 knippe bredbladig persilja

Salt och peppar

Servering:

Parmesan

Citronklyftor
Ingredienser för 2 personer
1 vitlöksklyfta

150 g grönkål (vikt utan stjälk)

2 msk olivolja

1 burk Bonduelle Majs (140 g avrunnen vikt)

50 g goda svarta oliver (utan kärnor)

50 g smör

350 g gnocchi

Rivet skal av 1/2 citron

1 knippe bredbladig persilja

Salt och peppar

Servering:

Parmesan

Citronklyftor
  1. Steg 1
    Finhacka vitlöken. Riv grönkålen från stjälken, och hacka den grovt. Fräs grönkål och vitlök i en stekpanna med olivolja i några minuter, tills kålen har mjuknat. Tillsätt avrunnen majs och grovt hackade oliver, fräs i 1 minut och stäng sedan av värmen.
  2. Steg 2
    Hetta upp en stekpanna, tillsätt smör och låt det puttra. Häll gnocchin i pannan och stek på medelvärme tills bitarna är gyllene på alla sidor, 4–5 minuter.
  3. Steg 3
    Häll över gnocchin i pannan med grönsakerna och låt allt värmas i 1 minut. Tillsätt sedan rivet citronskal och massor av nyhackad persilja.
  4. Steg 4
    Smaka av med salt och peppar och servera genast i djupa tallrikar med riven parmesan över och citronklyftor vid sidan av.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt