Små rostade morötter med majs, champinjoner och sesam
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g små morötter
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
2 vitlöksklyftor
4 salladslök
200 g svamp (kungsmussling)
2 msk. vegetabilisk olja
1 dl ostronsås
2 msk. sojasås
Sesamfrön
Ärtskott och peppar
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
2 vitlöksklyftor
4 salladslök
200 g svamp (kungsmussling)
2 msk. vegetabilisk olja
1 dl ostronsås
2 msk. sojasås
Sesamfrön
Ärtskott och peppar
Ingredienser för 4 personer
400 g små morötter
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
2 vitlöksklyftor
4 salladslök
200 g svamp (kungsmussling)
2 msk. vegetabilisk olja
1 dl ostronsås
2 msk. sojasås
Sesamfrön
Ärtskott och peppar
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)
2 vitlöksklyftor
4 salladslök
200 g svamp (kungsmussling)
2 msk. vegetabilisk olja
1 dl ostronsås
2 msk. sojasås
Sesamfrön
Ärtskott och peppar
- Steg 1Skär vitlök i tunna skivor, skär vårlök fint och halvera svamparna.
- Steg 2Halvera morötterna på längden och rosta dem ordentligt i olja i stekpanna/wok i 2 minuter.
- Steg 3Rosta vitlök tills den är gyllenbrun och häll på ostronsås och soja i pannan.
- Steg 4Tillsätt svamp och majs, blanda ordentligt och krydda med peppar.
- Steg 5Lägg upp morötter och majs på ett fat, strö över sesam, lök och ärtskott.
Se även: