\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Sallad med linser rörda med grov senap, rostad vårlök och råa rödbetor
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Sallad med linser rörda med grov senap, rostad vårlök och råa rödbetor
skriv ut recept
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1-2 burkar
Bonduelle
linser (160 g avrunnen vikt)
12 vårlökar
1 msk olivolja
200 g rödbetor, gula eller röda
1 msk citronsaft
2 msk grov senap
¼ purjolök
Salt
Svartpeppar
Eventuellt rökt paprika
Ingredienser för 4 personer
1-2 burkar
Bonduelle
linser (160 g avrunnen vikt)
12 vårlökar
1 msk olivolja
200 g rödbetor, gula eller röda
1 msk citronsaft
2 msk grov senap
¼ purjolök
Salt
Svartpeppar
Eventuellt rökt paprika
Steg 1
Rensa vårlökarna och vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar.
Steg 2
Grilla vårlökarna hårt på gill eller i en grillpanna.
Steg 3
Skala de råa rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Marinera dem i citronsaft, salt och peppar.
Steg 4
Vänd ihop linserna med senap och smaka av med salt och peppar.
Steg 5
Hacka purjolöken fint och vänd ner i linserna.
Steg 6
Lägg rödbetsskivorna på ett fat och fördela linserna ovanpå. Toppa med den grillade vårlöken och dekorera med extra purjolök.
Tips:
Kan även tillredas med rå, skivad zucchini och äpple.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bakade chilibönor med majs, rotfrukter, ...
Se receptet
Spaghetti med linsbolognese
Se receptet
Röd linssoppa med ingefära, apelsin och ...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g