Steg 1
Finhacka lök, vitlök och ingefära och fräs i en medelstor kastrull med olivolja i några minuter.
Steg 2
Tillsätt spiskummin, garam masala och chili och fräs lite till.
Steg 3
Skala under tiden morötterna, skär i grova skivor och lägg i pannan. Häll linserna i en sil och skölj dem i rinnande kallt vatten. Häll över dem i grytan. Häll i grönsaksbuljong så att det täcker allt och koka soppan i ca 25 minuter tills morötter och linser är mjuka.
Steg 4
Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt sedan kokosmjölk. Koka, och smaka av med salt, peppar, färsk apelsinsaft och lite rivet apelsinskal.
Steg 5
Häll av majsen och lägg i en liten panna med smör. Värm upp tills smöret smält och häll sedan över majsen i en skål.
Steg 6
Hacka chili och mynta, och blanda med den varma majsen just före servering.
Steg 7
Ät soppan rykande het med den varma majsgarneringen och strö gärna över lite kokosflingor.