1. >Recept
  2. >Pasta med tomat och kikärtor

Pasta med tomat och kikärtor

Lätt
1 person
25 min.
Ingredienser:
för 1 person
100 g pappardellepasta

1 vitlöksklyfta

1 lök, ca 50 g

1 msk. olivolja

2 dl färdig tomatsås

8 körsbärstomater

1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)

10 basilikablad

20 g parmesanost

1 msk. olivolja

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
100 g pappardellepasta

1 vitlöksklyfta

1 lök, ca 50 g

1 msk. olivolja

2 dl färdig tomatsås

8 körsbärstomater

1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)

10 basilikablad

20 g parmesanost

1 msk. olivolja

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Finhacka lök och vitlök. Stek i olivolja i en gryta.
  2. Steg 2
    Skär tomaterna i mindre bitar och lägg dem i grytan tillsammans med tomatsåsen och kikärtorna. Låt såsen koka upp och låt därefter sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3
    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och håll pastan varm.
  4. Steg 4
    Lägg upp pasta på en tallrik med tomatsåsen.
  5. Steg 5
    Serveras med färsk basilika och riven parmesan.
Köttfri pastasås med tomat, kikärtor och färsk basilika (25 min)
En pastasås som även familjens vegetarianer äter med god aptit. Servera tex till färsk pappardellepasta. Få receptet här.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt o...
  • Kikärtssallad med rödlök, pestogrädde oc...
  • Svamptoast med röda kidneybönor och kikä...