\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja
skriv ut recept
Lätt
4 personer
35 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 st portabellosvampar, ca. 400 g
4 skivor rostbröd
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 burk
Bonduelle
röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 vitlöksklyftor
¼ knippe slätbladig persilja
1 obesprutad citron
1 msk. olivolja
100 g fetaost
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
4 st portabellosvampar, ca. 400 g
4 skivor rostbröd
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 burk
Bonduelle
röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 vitlöksklyftor
¼ knippe slätbladig persilja
1 obesprutad citron
1 msk. olivolja
100 g fetaost
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Lägg formfranskan i en bakform med bakplåtspapper. Tillsätt sedan svampen med lamellerna uppåt.
Steg 2
Fördela röda kidneybönor och kikärter på svampen.
Steg 3
Skär vitlöken fint, hacka persiljan grovt. Tillsätt olivolja och krydda med salt och peppar.
Steg 4
Riv skalet av en citron på den fina sidan av rivjärnet över svampen och pressa ut saften.
Steg 5
Bryt fetaosten i grova tärningar och häll den över svampen.
Steg 6
Baka svampen i förvärmd ugn i 200 grader i 25 minuter, tills den är gyllenbrun och mör.
Tips:
Kan också tillagas med andra Bonduelle bönor eller linser.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Vegetarisk gryta med kidneybönor och maj...
Se receptet
Pasta med tomat och kikärtor
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g