Kall avokadosoppa med röda bönor och rödbetschips
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle röda bönor (avrunnen vikt 165 g)
¼ knippe gräslök
1-2 msk olivolja
2 dl kvarg
Rödbetschips
Soppa:
2 mogna avokado
¼ knippa kruspersilja
¼ bladselleri
100 g spenat
1 vitlöksklyfta
6 dl mjölk
½ citron
1-2 msk. olivolja
Salt och peppar
¼ knippe gräslök
1-2 msk olivolja
2 dl kvarg
Rödbetschips
Soppa:
2 mogna avokado
¼ knippa kruspersilja
¼ bladselleri
100 g spenat
1 vitlöksklyfta
6 dl mjölk
½ citron
1-2 msk. olivolja
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle röda bönor (avrunnen vikt 165 g)
¼ knippe gräslök
1-2 msk olivolja
2 dl kvarg
Rödbetschips
Soppa:
2 mogna avokado
¼ knippa kruspersilja
¼ bladselleri
100 g spenat
1 vitlöksklyfta
6 dl mjölk
½ citron
1-2 msk. olivolja
Salt och peppar
¼ knippe gräslök
1-2 msk olivolja
2 dl kvarg
Rödbetschips
Soppa:
2 mogna avokado
¼ knippa kruspersilja
¼ bladselleri
100 g spenat
1 vitlöksklyfta
6 dl mjölk
½ citron
1-2 msk. olivolja
Salt och peppar
- Steg 1Halvera avokadon, ta bort kärnorna och ta ur fruktköttet ur skalet med en sked.
- Steg 2Hacka persilja, selleri och spenat grovt och blanda med soppans övriga ingredienser.
- Steg 3Smaka av soppan med pressad citron, olja, salt och peppar.
- Steg 4Skär gräslök fint och blanda med bönor och olivolja, krydda med salt och peppar.
- Steg 5Servera soppan i skålar med kvarg, bönor och rödbetschips.
Smakrik kall avocadosoppa röda bönor och rödbetschips (20 min)
Perfekt soppa på en varm sommardag. Få receptet på denna vegetariska soppa med massor av vitaminer och smak.
Se även: