Majspannkakor
Lätt
4 personer
40 min.
Ingredienser:
till 4 personer
Ingredienser – pannkakor:
1 burk Bonduelle majs (150 g)
2 msk smör, smält
70 g mjöl
250 ml mjölk
2 stora ägg
0,5 tsk salt
Smör eller olja till pannan
1 msk chiliflingor
Ingredienser – topping:
2 avokador
Fetaost
Chiliflingor
Rostad majs
1 burk Bonduelle majs (150 g)
2 msk smör, smält
70 g mjöl
250 ml mjölk
2 stora ägg
0,5 tsk salt
Smör eller olja till pannan
1 msk chiliflingor
Ingredienser – topping:
2 avokador
Fetaost
Chiliflingor
Rostad majs
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser – pannkakor:
1 burk Bonduelle majs (150 g)
2 msk smör, smält
70 g mjöl
250 ml mjölk
2 stora ägg
0,5 tsk salt
Smör eller olja till pannan
1 msk chiliflingor
Ingredienser – topping:
2 avokador
Fetaost
Chiliflingor
Rostad majs
1 burk Bonduelle majs (150 g)
2 msk smör, smält
70 g mjöl
250 ml mjölk
2 stora ägg
0,5 tsk salt
Smör eller olja till pannan
1 msk chiliflingor
Ingredienser – topping:
2 avokador
Fetaost
Chiliflingor
Rostad majs
- Steg 1Stek majsen i en torr stekpanna tills de får färg. Spara lite av majsen till serveringen.
- Steg 2Lägg den rostade majsen i en mixer tillsammans med smör, mjöl, mjölk, ägg, salt och chiliflingor. Mixa tills blandningen är nästan jämn – det får gärna finnas kvar lite majsbitar.
- Steg 3Värm en stekpanna med släpp-lätt-beläggning på medelvärme. Smöra med lite fett (smör eller olja). Häll ett tunt lager smet i pannan och stek tills kanterna får färg. Vänd pannkakan och stek färdig på andra sidan. Fortsätt tills det är slut smet. Smöra pannan efter behov.
- Steg 4Pannkakorna serveras varma, toppade med tärnad avokado, smulad fetaost, resten av majsen och lite chiliflingor.
Tips:
Du kan toppa majspannkakorna med precis vad du känner för – eller har i kylen.
Se även: