\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Chili con atún med chilibönor, basilika och färsk tomat
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Chili con atún med chilibönor, basilika och färsk tomat
skriv ut recept
Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar tonfisk
1 rödlök
2 msk. citronsaft
½ knippe basilika
1 gurka
200 g tomater, 3 sorter
1 isbergssallat
2 msk. kapris
1 dl majonnäs
1 burk
Bonduelle
chilibönor (nettovikt 430 g)
2 msk. olivolja
Salt
Svartpeppar
Bröd
Ingredienser för 4 personer
2 burkar tonfisk
1 rödlök
2 msk. citronsaft
½ knippe basilika
1 gurka
200 g tomater, 3 sorter
1 isbergssallat
2 msk. kapris
1 dl majonnäs
1 burk
Bonduelle
chilibönor (nettovikt 430 g)
2 msk. olivolja
Salt
Svartpeppar
Bröd
Steg 1
Skär rödlöken i tunna ringar och vänd dem i citronsaft.
Steg 2
Plocka basilikabladen. Halvera gurkan och skär den i mycket tunna skivor på längden.
Steg 3
Halvera tomaterna och dela isbergssallaten i grova bitar.
Steg 4
Rör ihop majonnäs med kapris och smaka av med salt och peppar.
Steg 5
Lägg upp alla ingredienser inklusive chilibönor och tonfisk på ett fat och tillsätt lite olja. Servera med ett gott bröd.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Grillat bröd med tex mex chilimajs, geto...
Se receptet
Svarta bönor bakade med tacochips, nötkö...
Se receptet
Sommarrisotto med majs, tomat och timjan
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g