Vattenmelonsallad med bönmix, rödlök, mynta och fetaost
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 160 g avrunnen vikt)
400 g vattenmelon
100 g fetaost
1 rödlök, ca 50 g
30 g mandlar
50 g ruccolasallad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
400 g vattenmelon
100 g fetaost
1 rödlök, ca 50 g
30 g mandlar
50 g ruccolasallad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle bönmix (2 x 160 g avrunnen vikt)
400 g vattenmelon
100 g fetaost
1 rödlök, ca 50 g
30 g mandlar
50 g ruccolasallad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
400 g vattenmelon
100 g fetaost
1 rödlök, ca 50 g
30 g mandlar
50 g ruccolasallad
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Skär av skalet på vattenmelonen och skär den i 1 cm skivor i ca 12 st.
- Steg 2Smula fetaosten i små bitar.
- Steg 3Skala och halvera rödlöken och skär den mycket fint.
- Steg 4Rosta mandlarna gyllenbruna i en kastrull, låt svalna och hacka grovt.
- Steg 5Blanda en sallad med bönor, fetaost, lök och ruccolasallad och vänd den försiktigt med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Steg 6Servera salladen med vattenmelon och bönblandningen och strö över hackad mandel.
Tips:
Kan gärna serveras med andra meloner och parmesan och getost.
Se även: