\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Tomatsallad med minimozzarella och kikärtspesto
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Tomatsallad med minimozzarella och kikärtspesto
skriv ut recept
Lätt
4 personer
15 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar
Bonduelle
kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella
1/4 knippe basilika
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar
Bonduelle
kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
4 msk god pesto
2 bifftomater
200 g minimozzarella
1/4 knippe basilika
50 g parmesan
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Blanda kikärterna med pesto. Smaka av med salt och peppar.
Steg 2
Skiva bifftomaterna.
Steg 3
Häll av vätskan från mozzarellaosten och låt rinna av.
Steg 4
Vänd ihop mozzarellan med 2 msk kikärtspesto.
Steg 5
Lägg kikärtspesto på 4 tallrikar eller ett stort fat och gör en sallad med tomaterna och mozzarellan. Toppa med riven parmesan och basilika.
Tips:
Kan även tillagas med andra sorters pesto.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt o...
Se receptet
Kikärtssallad med rödlök, pestogrädde oc...
Se receptet
Grillat bröd med tex mex chilimajs, geto...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g