Rostade kikärtor med heta kryddor, spetskål, cashewnötter, citron och färsk koriander
Lätt
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 liten spetskål
2 tsk stött spiskummin
1 tsk stött koriander
1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)
2 msk olivolja
50 g rostade cashewnötter
½ knippe koriander
1 citron
1 liten spetskål
2 tsk stött spiskummin
1 tsk stött koriander
1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)
2 msk olivolja
50 g rostade cashewnötter
½ knippe koriander
1 citron
Ingredienser för 2 personer
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 liten spetskål
2 tsk stött spiskummin
1 tsk stött koriander
1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)
2 msk olivolja
50 g rostade cashewnötter
½ knippe koriander
1 citron
1 liten spetskål
2 tsk stött spiskummin
1 tsk stött koriander
1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)
2 msk olivolja
50 g rostade cashewnötter
½ knippe koriander
1 citron
- Steg 1Häll kikärterna i en sil och skölj med kallt vatten.
- Steg 2Dela spetskålen på längden och skär i långa skivor.
- Steg 3Stek kikärterna tillsammans med kryddorna i olivolja i en stekpanna i ca 2-3 minuter.
- Steg 4Tillsätt kålen i stekpannan och vänd ihop. Kålen ska bara värmas lite grann, så att den behåller sin sprödhet.
- Steg 5Blanda samman kikärter och kål med grovhackad koriander, cashewnötter och servera med citron.
Tips:
Kan även tillagas med linser, vita bönor och majs. Kikärterna kan ätas som snacks eller blandas i en sallad.
Se även: