Pasta med tomat och kikärtor
Lätt
1 person
25 min.
Ingredienser:
för 1 person
100 g pappardellepasta
1 vitlöksklyfta
1 lök, ca 50 g
1 msk. olivolja
2 dl färdig tomatsås
8 körsbärstomater
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
10 basilikablad
20 g parmesanost
1 msk. olivolja
Salt
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 lök, ca 50 g
1 msk. olivolja
2 dl färdig tomatsås
8 körsbärstomater
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
10 basilikablad
20 g parmesanost
1 msk. olivolja
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 1 person
100 g pappardellepasta
1 vitlöksklyfta
1 lök, ca 50 g
1 msk. olivolja
2 dl färdig tomatsås
8 körsbärstomater
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
10 basilikablad
20 g parmesanost
1 msk. olivolja
Salt
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 lök, ca 50 g
1 msk. olivolja
2 dl färdig tomatsås
8 körsbärstomater
1 burk Bonduelle mini packs kikärtor (avrunnen vikt 65 g)
10 basilikablad
20 g parmesanost
1 msk. olivolja
Salt
Svartpeppar
- Steg 1Finhacka lök och vitlök. Stek i olivolja i en gryta.
- Steg 2Skär tomaterna i mindre bitar och lägg dem i grytan tillsammans med tomatsåsen och kikärtorna. Låt såsen koka upp och låt därefter sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Steg 3Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och håll pastan varm.
- Steg 4Lägg upp pasta på en tallrik med tomatsåsen.
- Steg 5Serveras med färsk basilika och riven parmesan.
Köttfri pastasås med tomat, kikärtor och färsk basilika (25 min)
En pastasås som även familjens vegetarianer äter med god aptit. Servera tex till färsk pappardellepasta. Få receptet här.
Se även: