1. >Recept
  2. >Rödbetssallad med quinoa, bönor och majs

Rödbetssallad med quinoa, bönor och majs

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 dl quinoa

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 burkar Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 2 x 160 g)

400 g små rödbetor

200 g svartkål/grönkål

2 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

¼ knippe dill

¼ knippe gräslök

100 g fetaost

1 citron

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
2 dl quinoa

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 burkar Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 2 x 160 g)

400 g små rödbetor

200 g svartkål/grönkål

2 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

¼ knippe dill

¼ knippe gräslök

100 g fetaost

1 citron

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Koka quinoa och låt svalna.
  2. Steg 2
    Koka rödbetorna mjuka med skal och skala dem under rinnande kallt vatten.
  3. Steg 3
    Skär rödbetorna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg upp dem på en stor tallrik.
  4. Steg 4
    Rensa kålen, riv av den från stammen i lagom stora bitar och blanda med rödbetor, olja, vinäger och quinoa.
  5. Steg 5
    Blanda med majs och bönmix, krydda med salt och peppar och strö över grova bitar av fetaost.
  6. Steg 6
    Servera med klippta örter och bröd och citronklyftor.
Tips:
Kombinera gärna med andra rotfrukter, kikärter och bönor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt