Hummus med rödbetor? Ja, du läste rätt! Om du gillar hummus lika mycket som vi gör får du inte missa det här fantastiskt goda receptet på rödbetshummus med majs - perfekt att dippa godsaker i. Du kommer garanterat inte att vilja ha något annat sedan!
Lätt
1 person
5 min.
Ingredienser:
för 1 person
2 mini packs Bonduelle rödbetor
1 mini pack Bonduelle majs
150 g kokta kikärter
3 torkade tomater
1 msk tahini (sesampasta)
En nypa kumminpulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Saft av 1/2 citron
2 msk olivolja extra virgin
Salt
Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön
Lite vatten (om den blir för tjock)
Ingredienser för 1 person
2 mini packs Bonduelle rödbetor
1 mini pack Bonduelle majs
150 g kokta kikärter
3 torkade tomater
1 msk tahini (sesampasta)
En nypa kumminpulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
Saft av 1/2 citron
2 msk olivolja extra virgin
Salt
Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön
Lite vatten (om den blir för tjock)
Steg 1
Mixa rödbetor, kikärter, torkade tomater, tahini, kryddor, citronsaft, olja och en halv burk majs till en jämn och fin smet. Häll i lite vatten om den blir för tjock.
Steg 2
Hummusen är klar och kan att ätas direkt. Vill du ha mer smak och fastare konsistens kan du hälla i lite gräddfil.
Tips:
Dekorera med resten av majsen, pumpa-, sesam- och fänkålsfröna och ringla lite olivolja över.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt▶
Wrap med majs, tomat och avokado
Trött på mackor? Välj en wrap istället! Denna helt vegetariska wrap innehåller krämig avokado, saftig tomat och kryddig majssalsa – underbart gott!