1. >Recept
  2. >Rödbetshummus med majs

Rödbetshummus med majs

Hummus med rödbetor? Ja, du läste rätt! Om du gillar hummus lika mycket som vi gör får du inte missa det här fantastiskt goda receptet på rödbetshummus med majs - perfekt att dippa godsaker i. Du kommer garanterat inte att vilja ha något annat sedan!
Lätt
1 person
5 min.
Ingredienser:
för 1 person
2 mini packs Bonduelle rödbetor

1 mini pack Bonduelle majs

150 g kokta kikärter

3 torkade tomater

1 msk tahini (sesampasta)

En nypa kumminpulver

1/2 tsk lökpulver

1/2 tsk vitlökspulver

Saft av 1/2 citron

2 msk olivolja extra virgin

Salt

Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön

Lite vatten (om den blir för tjock)
Ingredienser för 1 person
2 mini packs Bonduelle rödbetor

1 mini pack Bonduelle majs

150 g kokta kikärter

3 torkade tomater

1 msk tahini (sesampasta)

En nypa kumminpulver

1/2 tsk lökpulver

1/2 tsk vitlökspulver

Saft av 1/2 citron

2 msk olivolja extra virgin

Salt

Pumpafrön, svarta sesamfrön och fänkålsfrön

Lite vatten (om den blir för tjock)
  1. Steg 1
    Mixa rödbetor, kikärter, torkade tomater, tahini, kryddor, citronsaft, olja och en halv burk majs till en jämn och fin smet. Häll i lite vatten om den blir för tjock.
  2. Steg 2
    Hummusen är klar och kan att ätas direkt. Vill du ha mer smak och fastare konsistens kan du hälla i lite gräddfil.
Tips:
Dekorera med resten av majsen, pumpa-, sesam- och fänkålsfröna och ringla lite olivolja över.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Wrap med majs, tomat och avokado

    Trött på mackor? Välj en wrap istället! Denna helt vegetariska wrap innehåller krämig avokado, saftig tomat och kryddig majssalsa – underbart gott!

  • Löksallad med majs och dragonvinägrett
  • Majspannkakor