Steg 1
Blanda 200 g majs och 1,5 dl kycklingfond till en grov puré.
Steg 2
Stek chorizon i en panna med lite olja på hög värme tills den är knaprig. Låt svalna på hushållspapper.
Steg 3
I samma panna som chorizon stektes, tillsätt hackad lök, resterande 100 gram majs, salt och peppar. Stek på medelvärme i 5–6 minuter, tillsätt sedan potatisen och fortsätt steka i 3–4 minuter.
Steg 4
Lägg blandningen av stekt lök, majs och potatis i en stor kastrull. Tillsätt torkad timjan, cayennepeppar, majspurén och resterande kycklingfond. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk (10–12 minuter).
Steg 5
Tillsätt mjölk, grädde och stekt chorizo och låt sjuda tills det är varmt. Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Servera soppan varm i en skål och toppa med lite färsk timjan.