1. >Recept
  2. >Majsgazpacho-sallad med majs, gurka, gul paprika, äpple, spröda krutonger, purjolök och majsvinägrett

Majsgazpacho-sallad med majs, gurka, gul paprika, äpple, spröda krutonger, purjolök och majsvinägrett

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

1 gurka

1 gul paprika

1 lök, ca 50 g

1 gul zucchini

100 g gula körsbärstomater

1 gult äpple

½ purjolök

2 dl krutonger



Vinägrett:

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

2 msk vitvinsvinäger

1 dl äppeljuice

1 vitlöksklyfta

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

1 gurka

1 gul paprika

1 lök, ca 50 g

1 gul zucchini

100 g gula körsbärstomater

1 gult äpple

½ purjolök

2 dl krutonger



Vinägrett:

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

2 msk vitvinsvinäger

1 dl äppeljuice

1 vitlöksklyfta

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Blanda alla ingredienser till vinägretten. Samka av med salt och peppar.
  2. Steg 2
    Dela gurkan på längden, skrapa ut kärnorna med en tesked och skär den i tunna skivor.
  3. Steg 3
    Rensa paprikan och skär den i tunna stavar. Hacka löken fint.
  4. Steg 4
    Skär zucchinin i skivor och körsbärstomaterna i halvor.
  5. Steg 5
    Skär äpplet i tunna skivor och finhacka purjolöken.
  6. Steg 6
    Lägg alla grönsaker på ett fat och blanda försiktigt. Toppa med krutonger och servera med majsvinägretten.
Tips:
Kan även tillagas med röda grönsaker och röda kidneybönor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...