Kikärtstzatziki med gurka, örter, citron och grillad kyckling
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 kycklingbröst
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano
Tzatziki:
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 gurka
1 rödlök, ca 50 g
¼ knippe dill
4 kvistar mynta
1-2 vitlöksklyftor
1 citron (obesprutad)
3 dl grekisk yoghurt
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
4 kycklingbröst
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano
Tzatziki:
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
1 gurka
1 rödlök, ca 50 g
¼ knippe dill
4 kvistar mynta
1-2 vitlöksklyftor
1 citron (obesprutad)
3 dl grekisk yoghurt
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Dela gurkan på längden, skrapa ut kärnorna med en tesked och skär den i småbitar.
Steg 2
Finhacka rödlök, dill och mynta. Riv vitlöken på den fina sidan av ett rivjärn.
Steg 3
Riv citronen på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ut saften. Rör ihop med yoghurt och övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
Steg 4
Banka kycklingbrösten så att de blir platta. Vänd dem i olja, oregano, salt och peppar.
Steg 5
Grilla kycklingen på varm grill ca 1-2 minuter på varje sida.
Steg 6
Lägg upp kycklingen med kikärtstzatzikin. Servera gärna med bröd och grönsallad.
Tips:
Kan även tillagas med röda kidneybönor eller blackeyedbönor.