\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Harira - marockansk soppa med linser och kikärtor
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Harira - marockansk soppa med linser och kikärtor
skriv ut recept
Lätt
4 personer
75 min.
Ingredienser:
till 4 personer
250 g nötbog i små tärningar
Olja
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 buljongtärningar (oxbuljong)
2 stjälkar bladselleri
2 msk. tomatpuré
1 dl hackad bredbladig persilja
½ dl hackad färsk koriander
2 burkar
Bonduelle
linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)
Salt och peppar
Dekoration: Dadlar och citronklyftor
Ingredienser för 4 personer
250 g nötbog i små tärningar
Olja
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 buljongtärningar (oxbuljong)
2 stjälkar bladselleri
2 msk. tomatpuré
1 dl hackad bredbladig persilja
½ dl hackad färsk koriander
2 burkar
Bonduelle
linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)
Salt och peppar
Dekoration: Dadlar och citronklyftor
Steg 1
Stek köttet i olja i en gryta.
Steg 2
Hacka lök och vitlök och stek med köttet.
Steg 3
Häll på vatten, koka upp och skumma av.
Steg 4
Tillsätt buljongtärningar och skuren bladselleri.
Steg 5
Låt sjuda under lock tills köttet är mört.
Steg 6
Se till soppan efter ca 1 timme.
Steg 7
Tillsätt kryddor, linser och kikärtor och koka upp.
Steg 8
Smaka av med salt och peppar och servera med citronklyftor och dadlar som i Marocko.
Tips:
Soppan blir även god om den mixas.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Svamptoast med röda kidneybönor och kikä...
Se receptet
Tortillapizza med kikärtor, halloumi, ba...
Se receptet
Mexikanska tostadas
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Majs - 3 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g