\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Grillad korv med bönbröd och örtdip
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Grillad korv med bönbröd och örtdip
skriv ut recept
Medium
4 personer
60 min.
Ingredienser:
till 4 personer
600 gram god korv
1-2 msk. olivolja
2 dl skyr
¼ knippe dill
¼ knippe gräslök
2 tsk. dijonsenap
Bröd:
400 g vetemjöl
2 msk. polentamjöl
2 tsk. bakpulver
½ msk. salt
½ msk. peppar
½ liter lättmjölk
3 ägg
50 g smör
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
1 burk
Bonduelle
bönmix (avrunnen vikt 265 g)
1 burk
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 tsk. chiliflingor
Ingredienser för 4 personer
600 gram god korv
1-2 msk. olivolja
2 dl skyr
¼ knippe dill
¼ knippe gräslök
2 tsk. dijonsenap
Bröd:
400 g vetemjöl
2 msk. polentamjöl
2 tsk. bakpulver
½ msk. salt
½ msk. peppar
½ liter lättmjölk
3 ägg
50 g smör
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
1 burk
Bonduelle
bönmix (avrunnen vikt 265 g)
1 burk
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 tsk. chiliflingor
Steg 1
Blanda de torra ingredienserna till brödet och rör i mjölk, lättvispade ägg och smält smör.
Steg 2
Blanda i majs, bönor och kikärtor och fördela degen i formar smorda med smör och ströade med polenta.
Steg 3
Baka i ugn 185 °C i cirka 45-50 minuter och kyl brödet på galler.
Steg 4
Finhacka örterna, blanda dem med skyr och senap och krydda med salt och peppar.
Steg 5
Stek korven i olivolja i en stekpanna och servera med brödskivor och örtdip.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Amerikansk corn chowder (majssoppa)
Se receptet
Bakad sötpotatis med majssalsa, guacamol...
Se receptet
Svamptoast med röda kidneybönor och kikä...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Majs - 3 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g