Belgisk våffla med majs, cheddarost och quinoa-tomatsallad
Lätt
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle quinoa (85 g)
220 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2 tsk bakpulver, olivolja
2,5 dl mjölk
2 ägg
¼ knippe persilja
50 g cheddarost
200 g körsbärstomater
¼ spetskål
1 rödlökar
¼ knippe slätbladig persilja
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
220 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2 tsk bakpulver, olivolja
2,5 dl mjölk
2 ägg
¼ knippe persilja
50 g cheddarost
200 g körsbärstomater
¼ spetskål
1 rödlökar
¼ knippe slätbladig persilja
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle quinoa (85 g)
220 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2 tsk bakpulver, olivolja
2,5 dl mjölk
2 ägg
¼ knippe persilja
50 g cheddarost
200 g körsbärstomater
¼ spetskål
1 rödlökar
¼ knippe slätbladig persilja
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
220 g vetemjöl
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)
2 tsk bakpulver, olivolja
2,5 dl mjölk
2 ägg
¼ knippe persilja
50 g cheddarost
200 g körsbärstomater
¼ spetskål
1 rödlökar
¼ knippe slätbladig persilja
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
- Steg 1Blanda mjöl med bakpulver, 1 msk olja, ½ tsk salt och peppar och rör ihop med mjölk och ägg.
- Steg 2Tillsätt 1 burk majs, hackad persilja och riven ost i degen och blanda väl.
- Steg 3Stek som våfflor i ett våffeljärn – eller som blinier i en blinipanna eller som små pannkakor.
- Steg 4Blanda halverade tomater, skuren kål, rödlök, majs, quinoa med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
- Steg 5Servera våfflorna på en tallrik med quinoa/tomatsallad.
Tips:
Kan tillagas med rökt fisk, rökt skinka och ett pocherat ägg.
Se även: