Belgisk våffla med majs, cheddarost och quinoa-tomatsallad

Lätt
4 personer
30 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 burk Bonduelle quinoa (85 g)

220 g vetemjöl

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

2 tsk bakpulver, olivolja

2,5 dl mjölk

2 ägg

¼ knippe persilja

50 g cheddarost

200 g körsbärstomater

¼ spetskål

1 rödlökar

¼ knippe slätbladig persilja

Äppelcidervinäger

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
1 burk Bonduelle quinoa (85 g)

220 g vetemjöl

2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g)

2 tsk bakpulver, olivolja

2,5 dl mjölk

2 ägg

¼ knippe persilja

50 g cheddarost

200 g körsbärstomater

¼ spetskål

1 rödlökar

¼ knippe slätbladig persilja

Äppelcidervinäger

Salt och peppar

Tillaga detta recept med:

Majs - 3 x 150 g
  1. Steg 1
    Blanda mjöl med bakpulver, 1 msk olja, ½ tsk salt och peppar och rör ihop med mjölk och ägg.
  2. Steg 2
    Tillsätt 1 burk majs, hackad persilja och riven ost i degen och blanda väl.
  3. Steg 3
    Stek som våfflor i ett våffeljärn – eller som blinier i en blinipanna eller som små pannkakor.
  4. Steg 4
    Blanda halverade tomater, skuren kål, rödlök, majs, quinoa med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Servera våfflorna på en tallrik med quinoa/tomatsallad.
Tips:
Kan tillagas med rökt fisk, rökt skinka och ett pocherat ägg.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +