Wokade äggnudlar med morötter, black eye beans, chili och nötter
Lätt
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 burk Bonduelle black eye beans (265 g avrunnen vikt)
300 g äggnudlar
400 g morötter
1 rödlök, cirka 50 g
2 vitlöksklyfta
2 msk vegetabilisk olja
1 msk Madras currypulver
1 röd chili
50 g salta jordnötter, hackade
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
1 burk Bonduelle black eye beans (265 g avrunnen vikt)
300 g äggnudlar
400 g morötter
1 rödlök, cirka 50 g
2 vitlöksklyfta
2 msk vegetabilisk olja
1 msk Madras currypulver
1 röd chili
50 g salta jordnötter, hackade
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Koka äggnudlarna enligt anvisningarna och håll dem varma.
Steg 2
Skala morötterna och skär dem i tjocka stavar, cirka 6 cm långa.
Steg 3
Finhacka rödlök och vitlök.
Steg 4
Bryn löken i en varm wok med olja, tillsammans med morötterna, bönorna och curryn, smaka av med salt och svartpeppar.
Steg 5
Blanda i nudlarna i woken och garnera med grovhackad koriander, hackad chili och jordnötter.
Steg 6
Tillsätt gärna en burk kokosmjölk i woken.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Bönorna kan ersättas med chilibönor, currybönor, linser eller kikärter.