Ugnsbakad pumpa med röda kidneybönor och kikärter, örter och yoghurt med grillad kyckling
Medium
2 personer
50 min.
Ingredienser:
till 2 personer
500 g hokkaidopumpa
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
¼ knippa timjan
¼ knippa persilja
2 msk olivolja
500 g kycklingbröst
2,5 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
500 g hokkaidopumpa
1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)
¼ knippa timjan
¼ knippa persilja
2 msk olivolja
500 g kycklingbröst
2,5 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Rensa pumpan från kärnor och skär ut breda klyftor med skalet kvar.
Steg 2
Lägg pumpan i en långpanna med bakplåtspapper, blanda med grovhackad timjan och persilja, olja, salt och peppar.
Steg 3
Ugnsbaka pumpan i förvärmd ugn i 200 grader i cirka 25 minuter.
Steg 4
Blanda pumpan med kidneybönorna och kikärterna. Ugnsbaka i ytterligare cirka 10 minuter, tills de är gyllengula och knapriga.
Steg 5
Häll lite olja, salt och peppar på kycklingen, och grilla på varm grill i cirka 2 minuter på varje sida.
Steg 6
Lägg ihop kycklingen med pumpan och servera med yoghurt.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Kidneybönorna kan ersättas med currybönor eller chilibönor.