1. >Recept
  2. >Ugnsbakad pumpa med röda kidneybönor och kikärter, örter och yoghurt med grillad kyckling

Ugnsbakad pumpa med röda kidneybönor och kikärter, örter och yoghurt med grillad kyckling

Medium
2 personer
50 min.
Ingredienser:
till 2 personer
500 g hokkaidopumpa

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

¼ knippa timjan

¼ knippa persilja

2 msk olivolja

500 g kycklingbröst

2,5 dl yoghurt

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
500 g hokkaidopumpa

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)

2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

¼ knippa timjan

¼ knippa persilja

2 msk olivolja

500 g kycklingbröst

2,5 dl yoghurt

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rensa pumpan från kärnor och skär ut breda klyftor med skalet kvar.
  2. Steg 2
    Lägg pumpan i en långpanna med bakplåtspapper, blanda med grovhackad timjan och persilja, olja, salt och peppar.
  3. Steg 3
    Ugnsbaka pumpan i förvärmd ugn i 200 grader i cirka 25 minuter.
  4. Steg 4
    Blanda pumpan med kidneybönorna och kikärterna. Ugnsbaka i ytterligare cirka 10 minuter, tills de är gyllengula och knapriga.
  5. Steg 5
    Häll lite olja, salt och peppar på kycklingen, och grilla på varm grill i cirka 2 minuter på varje sida.
  6. Steg 6
    Lägg ihop kycklingen med pumpan och servera med yoghurt.
Tips:
Rätten kan serveras som tillbehör till både fisk och kött, men fungerar även utmärkt som en egen vegetarisk måltid. Kidneybönorna kan ersättas med currybönor eller chilibönor.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt