1. >Recept
  2. >Rostad svamp med stekt avokado, spetskålssallad och tex mex chilimajs

Rostad svamp med stekt avokado, spetskålssallad och tex mex chilimajs

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
400 g blandad svamp

1 lök

2 vitlöksklyftor

1/4 knippe bredbladig persilja

2 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle Tex Mex chilimajs (nettovikt 75 g x 2)

2 avokador

½ spetskål

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g blandad svamp

1 lök

2 vitlöksklyftor

1/4 knippe bredbladig persilja

2 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle Tex Mex chilimajs (nettovikt 75 g x 2)

2 avokador

½ spetskål

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök och grovhacka persiljan.
  2. Steg 2
    Stek svampen i olja i en varm stekpanna med vitlök, lök och persilja i ca 5 minuter. Vänd ner chilimajs och smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3
    Rensa spetskålen skär den i grova bitar.
  4. Steg 4
    Halvera avokadorna och avlägsna kärnorna. Stek avokadorna på snittsidan i en torr panna på medelvärme i ca 3–4 minuter.
  5. Steg 5
    Lägg upp kålen på ett fat tillsammans med svamp och avokado.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...