1. >Recept
  2. >Rostad paprika med tex mex majs och röda kidneybönor, stekt ägg och örter

Rostad paprika med tex mex majs och röda kidneybönor, stekt ägg och örter

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
300 g gröna bönor

2 röda paprikor

50 g lök

2 vitlöksklyftor

3 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle tex mex majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)

4-8 ägg

1–2 röd chili

½ knippe koriander

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
300 g gröna bönor

2 röda paprikor

50 g lök

2 vitlöksklyftor

3 msk. olivolja

2 burkar Bonduelle tex mex majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)

4-8 ägg

1–2 röd chili

½ knippe koriander

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Rensa de gröna bönorna och koka dem mjuka i vatten i ca 4–5 minuter.
  2. Steg 2
    Skär paprikorna i ca 3 cm stora bitar och finhacka lök och vitlök.
  3. Steg 3
    Rosta paprikan hårt i en varm stekpanna i 2 msk olja i ca 3 minuter.
  4. Steg 4
    Tillsätt majs och röda kidneybönor, gröna bönor och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Stek äggen i en stekpanna i 1 msk. olja.
  6. Steg 6
    Lägg upp grönsaksblandningen på en tallrik med de stekta äggen och strö över finhackad chili och koriander.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...