\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Rostad paprika med tex mex majs och röda kidneybönor, stekt ägg och örter
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Rostad paprika med tex mex majs och röda kidneybönor, stekt ägg och örter
skriv ut recept
Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
300 g gröna bönor
2 röda paprikor
50 g lök
2 vitlöksklyftor
3 msk. olivolja
2 burkar
Bonduelle
tex mex majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)
4-8 ägg
1–2 röd chili
½ knippe koriander
Salt
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
300 g gröna bönor
2 röda paprikor
50 g lök
2 vitlöksklyftor
3 msk. olivolja
2 burkar
Bonduelle
tex mex majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)
4-8 ägg
1–2 röd chili
½ knippe koriander
Salt
Svartpeppar
Steg 1
Rensa de gröna bönorna och koka dem mjuka i vatten i ca 4–5 minuter.
Steg 2
Skär paprikorna i ca 3 cm stora bitar och finhacka lök och vitlök.
Steg 3
Rosta paprikan hårt i en varm stekpanna i 2 msk olja i ca 3 minuter.
Steg 4
Tillsätt majs och röda kidneybönor, gröna bönor och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Steg 5
Stek äggen i en stekpanna i 1 msk. olja.
Steg 6
Lägg upp grönsaksblandningen på en tallrik med de stekta äggen och strö över finhackad chili och koriander.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Grillat bröd med krämig getost, basilika...
Se receptet
Små rostade morötter med majs, champinjo...
Se receptet
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Majs - 3 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g