1. >Recept
  2. >Marockansk sallad med bonor och gryn

Marockansk sallad med bonor och gryn

Medium
2 personer
45 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 liten hokkaidopumpa

1 msk. olivolja

1 tsk. malen spiskummin

0,5 tsk. rökt paprika

salt

1 påse Bonduelle bönor och gryn

Saften och skalet från en halv obesprutad citron

100 g fetaost

1/4 granatäpple
Ingredienser för 2 personer
1 liten hokkaidopumpa

1 msk. olivolja

1 tsk. malen spiskummin

0,5 tsk. rökt paprika

salt

1 påse Bonduelle bönor och gryn

Saften och skalet från en halv obesprutad citron

100 g fetaost

1/4 granatäpple
  1. Steg 1
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Steg 2
    Skölj pumpan och avlägsna kärnorna. Tärna pumpan och sprid ut bitarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Steg 3
    Vänd pumpabitarna i olivolja, spiskummin, paprika och salt och tillaga i ugnen i cirka 30 minuter tills de är möra och lätt spröda.
  4. Steg 4
    Vänd pumpabitarna tillsammans med ekologiska bönor och gryn i en skål.
  5. Steg 5
    Riv över citronskal och pressa citronsaft över salladen.
  6. Steg 6
    Grovhacka myntan, smula fetaosten och peta bort kärnorna från granatäpplet.
  7. Steg 7
    Vänd ner i salladen och servera.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt