1. >Recept
  2. >Majs med chili på små tortillapannkakor med avocadomos, kyckling och rödlök

Majs med chili på små tortillapannkakor med avocadomos, kyckling och rödlök

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle Chili majs (avrunnen vikt 165 g x 2)

2 kycklingbröst, ca. 200 g

1-2 tsk. paprikapulver

2 tsk. oregano

1 msk. olja

2 mogna avokado

1 msk. pressad lime

1 lök, ca. 50 g

1/4 knippe koriander

3-4 majstortillas

Salt

Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle Chili majs (avrunnen vikt 165 g x 2)

2 kycklingbröst, ca. 200 g

1-2 tsk. paprikapulver

2 tsk. oregano

1 msk. olja

2 mogna avokado

1 msk. pressad lime

1 lök, ca. 50 g

1/4 knippe koriander

3-4 majstortillas

Salt

Svartpeppar
  1. Steg 1
    Blanda kyckling i paprika, oregano, salt och peppar.
  2. Steg 2
    Stek köttet i en het panna i ca 2-3 minuter på varje sida. Låt köttet svalna lite och strimla det sedan.
  3. Steg 3
    Mosa avokadon med en gaffel tillsammans med pressad lime, smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Skär rödlök fint och hacka koriander grovt.
  5. Steg 5
    Skär ut tortillabröd med ett glas eller en Bonduelle-burk i små tortillas på cirka 5 cm i diameter. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i en förvärmd ugn i ca 2-3 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.
  6. Steg 6
    Placera tortillas på en tallrik och bred på avocadomos. Fördela kyckling och majs op dem och servera med lök och koriander.
  7. Steg 7
    Servera med lime.
Tips:
Går bra att tillagas med nöt eller gris eller i stora tacoskal.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...