1. >Recept
  2. >Grillade kycklingspett med mango-bönsalsa

Grillade kycklingspett med mango-bönsalsa

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
300 g kycklinginnerfiléer

Salt

Svartpeppar

1 msk. vegetabilisk olja

Salsa:

2 burkar Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 2 x 160 g)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

1/2 mango

¼ knippe koriander

2 salladslök

1 röd chili

2-3 msk. pressad lime, ca 1 lime

2 msk. olivolja

16 grillspett

2 lime, skurna i halvor
Ingredienser för 4 personer
300 g kycklinginnerfiléer

Salt

Svartpeppar

1 msk. vegetabilisk olja

Salsa:

2 burkar Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 2 x 160 g)

1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)

1/2 mango

¼ knippe koriander

2 salladslök

1 röd chili

2-3 msk. pressad lime, ca 1 lime

2 msk. olivolja

16 grillspett

2 lime, skurna i halvor
  1. Steg 1
    Häll bönor och majs i en sil och låt dem rinna av väl.
  2. Steg 2
    Skala mangon och skär i ca 1 x 1 tärningar.
  3. Steg 3
    Hacka koriander grovt, skär salladslök och chili fint.
  4. Steg 4
    Blanda allt med citronsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Trä kycklingen på spetten och vänd dem i salt och peppar. Stek kycklingspetten i en stekpanna i vegetabilisk olja i ca 2 minuter på varje sida.
  6. Steg 6
    Servera kycklingen med mango-/bönsalsa och lime.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...