\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Bönsallad med spenat, mango och majsdressing
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Bönsallad med spenat, mango och majsdressing
skriv ut recept
Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
100 g vetekorn
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)
1 burk
Bonduelle
kidneybönor (avrunnen vikt 265 g)
1-2 msk livolja
1 msk äppelcidervinäger
100 g babyspenat
1 mango
2 dl rostade kokosflingor
DRESSING:
1 ekologisk lime
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 dl naturell yoghurt
¼ knippe mynta
¼ knippe basilika
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
100 g vetekorn
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)
1 burk
Bonduelle
kidneybönor (avrunnen vikt 265 g)
1-2 msk livolja
1 msk äppelcidervinäger
100 g babyspenat
1 mango
2 dl rostade kokosflingor
DRESSING:
1 ekologisk lime
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 dl naturell yoghurt
¼ knippe mynta
¼ knippe basilika
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
se produkt
Steg 1
Koka vetekornen, häll av vattnet, marinera dem i olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Steg 2
Riv skalet på lime på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ut saften.
Steg 3
Blanda skal och saft tillsammans med de andra ingredienserna till dressingen, krydda med salt och peppar.
Steg 4
Fördela spenaten i 4 skålar och lägg i mango i stora tärningar, korn, majs, kikärtor och bönor.
Steg 5
Servera med rostade kokosflingor och dressing.
Tips:
Istället för mango kan du använda melon eller papaya.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Grillat bröd med krämig getost, basilika...
Se receptet
Små rostade morötter med majs, champinjo...
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g