1. >Recept
  2. >Bönsallad med spenat, mango och majsdressing

Bönsallad med spenat, mango och majsdressing

Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
100 g vetekorn

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)

1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 265 g)

1-2 msk livolja

1 msk äppelcidervinäger

100 g babyspenat

1 mango

2 dl rostade kokosflingor

DRESSING:

1 ekologisk lime

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 dl naturell yoghurt

¼ knippe mynta

¼ knippe basilika

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
100 g vetekorn

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)

1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 265 g)

1-2 msk livolja

1 msk äppelcidervinäger

100 g babyspenat

1 mango

2 dl rostade kokosflingor

DRESSING:

1 ekologisk lime

1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g)

2 dl naturell yoghurt

¼ knippe mynta

¼ knippe basilika

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Koka vetekornen, häll av vattnet, marinera dem i olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
  2. Steg 2
    Riv skalet på lime på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ut saften.
  3. Steg 3
    Blanda skal och saft tillsammans med de andra ingredienserna till dressingen, krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Fördela spenaten i 4 skålar och lägg i mango i stora tärningar, korn, majs, kikärtor och bönor.
  5. Steg 5
    Servera med rostade kokosflingor och dressing.
Tips:
Istället för mango kan du använda melon eller papaya.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika...
  • Små rostade morötter med majs, champinjo...