Blomkål- och kikärtssoppa

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 lök

1 äpple

Olja

1 blomkålshuvud

1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)

1 burk kokosmjölk

1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)

1 burk Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)

5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

Salt och peppar

Dekoration: Färska böngroddar
Ingredienser för 4 personer
1 lök

1 äpple

Olja

1 blomkålshuvud

1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)

1 burk kokosmjölk

1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)

1 burk Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)

5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

Salt och peppar

Dekoration: Färska böngroddar

Tillaga detta recept med:

Majs - 300 g
  1. Steg 1
    Skär löken och äpplet i tärningar.
  2. Steg 2
    Skär blomkålen i buketter. Stek i olja i en gryta.
  3. Steg 3
    Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda under lock ca 8 minuter tills blomkålen är mjuk.
  4. Steg 4
    Mixa soppan och späd eventuellt med mer vatten.
  5. Steg 5
    Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Strö över färska böngroddar och servera.
Tips
Servera gärna soppan med lite limesaft.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
  • Grillat bröd med krämig getost, basilika, bönmix, blåbär och majs

  • Löksallad med majs och dragonvinägrett

  • Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad