Blomkål- och kikärtssoppa
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 lök
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
Ingredienser för 4 personer
1 lök
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
- Steg 1Skär löken och äpplet i tärningar.
- Steg 2Skär blomkålen i buketter. Stek i olja i en gryta.
- Steg 3Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda under lock ca 8 minuter tills blomkålen är mjuk.
- Steg 4Mixa soppan och späd eventuellt med mer vatten.
- Steg 5Smaka av med salt och peppar.
- Steg 6Strö över färska böngroddar och servera.
Tips
Servera gärna soppan med lite limesaft.
Se även: