Gå tillbaka
\n
Senaste nytt
Matlagning
Odling
Utforska
>
Nyheter
>
Blomkål- och kikärtssoppa
<
Nyheter
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Blomkål- och kikärtssoppa
skriv ut recept
Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 lök
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk
Bonduelle
gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
Ingredienser för 4 personer
1 lök
1 äpple
Olja
1 blomkålshuvud
1 msk. Ras El Hanout (marockansk kryddblandning)
1 burk kokosmjölk
1 burk
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk
Bonduelle
gourmet majs (avrunnen vikt 140 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Dekoration: Färska böngroddar
Tillaga detta recept med:
Majs - 300 g
se produkt
Steg 1
Skär löken och äpplet i tärningar.
Steg 2
Skär blomkålen i buketter. Stek i olja i en gryta.
Steg 3
Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda under lock ca 8 minuter tills blomkålen är mjuk.
Steg 4
Mixa soppan och späd eventuellt med mer vatten.
Steg 5
Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Strö över färska böngroddar och servera.
Tips
Servera gärna soppan med lite limesaft.
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies